Общо показвания

неделя, 15 май 2011 г.

За прераждането на душите & спасението

Неприятните мъки от страха да не се постигне спасение (родени от фалшивите концепции за прераждането на душите), могат да бъдат окачествени директно като религиозен фанатизъм. От стотици милиони години човекът си задава два основни, оставащи без отговор въпроса -   "От къде?"и "На къде?" - откъде идва душата при раждането и къде отива при смъртта?

Мисълта за вечно наказание унищожава интереса към живота и прави щастието невъзможно. Религиозният лидер не е в състояние да осигури безопасното "придвижване към небето". Но самата мисъл за ада задържа въображението по реалистичен начин, парализира го в някакви представи и създава страх от смъртта.

От тъмните векове на миналото, по-хитри и коварни, както и честни, но лековерни представители на човешката раса са предлагали отговор на тези въпроси, както и своето обяснение за това, че "спасението си има цена". В действителност, отговорите на тези въпроси са станали причина да се появят т.н. "учени" хора. Но да не забравяме факта, че с малко учене, "много учен" не можеш да станеш.

Никой не знае откъде душите ни идват при раждането и къде отиват след смъртта.
Всяко лице, което твърди друго, или  заблуждава или е съзнателен измамник, който го прави или с цел бизнес,  или за да живее от благодеяния  "предоставяйки безплатни услуги", което си е просто игра с доверието на някои хора.

Доктрината за "Спасението " се основава на идеята, че определена част от човешката личност, наречен "Душа" оцелява след смъртта. Надеждата за "Спасението " е напълнила хазната на попове-паразити и подобни "духовни лидери" с доста злато и сребро, тъй като те, използвайки суеверието на хората, са заменили етичността с проста търговска аритметика.

От тази гледна точка е необходимо освобождение на човечеството от всякакви суеверни вярвания, за да бъде изградена нова, подкрепена с научни факти духовна етика в интерес на човешкото развитие. Отглеждането и възпитаването на цивилизовани хора е в интерес на Земята.

Различните вероизповедания , подобно на  конкурентните  марки на пазара зависят от "общественото мнение" и "лоялността на потребителите". В действителност, много от училищата където сериозно се изучава физика и метафизика  са вече много по-напред от границите, които поставя религията. Религията сама по себе си не е нещо лошо, стига тя да се съхранява, да има дълбоки традиции и да се популяризира с хуманни мотиви на човечеството.

Освен това ние винаги можем да я отхвърлим, защото "религията е създадена за човека", а не "човека за религията".  Ето защо, е добре да възприемаме живота с положително отношение,  без страх и ужас от смъртта, създадени от суеверието.

Страхът от смъртта не е нещо постоянно, той се появява понякога, когато чуваме за големи катастрофи, за 2012 и подобни, или поне човек започва да мисли по-серизно за това като остарее. Днес хората на науката са се превърнали в "светлината на прожекторите за истината" и тази истина е бързо освобождаване на хората от този ужасен страх от смъртта.

С помощта на биологията, астрономията, геология, физиката и други свързани  науки, страховете на тъмните векове, които владеят умовете на хората ще бъдат разсеяни.

Целият свят се състои от две неща, енергия и материя. Oт елементарната физика, ние разбираме, че нито материята, нито енергията (това са двете реалности, познати на човека) могат да бъдат създадени, или унищожени. Както материята, така и енергията могат да бъдат трансформирани / в какво? - това е вече друга тема/ , но не и унищожени.

Животът е енергия, каквото и да означава това за някои хора. Ако нито енергия, нито материя може да бъде унищожена, разбира се животът също не може да бъде унищожен.

Животът, както и другите форми на енергия, може да преминава през различни процеси на прехода, или промени, но не може да бъде унищожен. Ето защо, "смъртта" е само преход.

Ако пък сметнете, че смъртта не е само промяна или преход, а след смъртта идва  дълъг, вечен, спокоен сън и покой, тогава пък съвсем няма от какво да се страхувате.

Разсъждавайки по този начин можете да заличите завинаги фалшивите концепции за прераждането на душите и да потърсите нещо по-логично.

Няма коментари:

Публикуване на коментар